Zamieszczone przez maxisT
KESSY - dostęp bezkluczykowy
Zwiń
X
-
Nie wiem od czego to zależy ale u mnie lusterka zostają złożone do momentu przekręcenia zapłonu, także jak go otworze i auto samo się zamknie to lusterka są cały czas złożone.jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
-
-
No to u mnie jest zupełnie inaczej. Jak bym nie otwierał (kluczyki czy palec) lusterka z automatu się rozkładają. Chyba że gdzieś w ustawieniach można to pozmieniać. Nie sprawdzałem tego.Zamieszczone przez polrobNie wiem od czego to zależy ale u mnie lusterka zostają złożone do momentu przekręcenia zapłonu, także jak go otworze i auto samo się zamknie to lusterka są cały czas złożone.
Sorki tego nie doczytałem. Ale że mam nowy samochód to jestem można przez to powiedzieć poszkodowany.Zamieszczone przez ryhuZależy od tego kiedy zszedł z taśmy, w nowszych po odryglowaniu, a w starszych po włączeniu zapłonu.
Komentarz
-
-
Między wersjami 2013 i 2014 O3 zmienił się moduł komfortu - tak mnie informował sprzedawca, bo taką samą różnicę zauważyłem między autem z jazdy testowej w lipcu 2013, a późniejszymi.Zamieszczone przez polrobNie wiem od czego to zależy ale u mnie lusterka zostają złożone do momentu przekręcenia zapłonu, także jak go otworze i auto samo się zamknie to lusterka są cały czas złożone.
Ewentualnie kwestia kodowania, jeśli sprzedawca się mylił.
Komentarz
-
-
a na maxidocie/radiu nie masz "Rain Closing"
tu masz w piątym poście jak to odpalić:
[ Dodano: Czw 28 Sie, 14 23:22 ]
heh, możesz sobie jeszcze guzik na klamce przytrzymać - efekt ten samZamieszczone przez SilentEmpireA w superbie w ogóle takiej opcji nie ma, żeby złożyć lusterka, trzeba albo trzymać przycisk na pilocie - co w przypadku kessy jest trochę idiotycznePozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Ciekawe te Twoje obawy, choć to nie wątek o gwarancji.
Jeżeli jeszcze nie wiesz to zawsze kupuję nowe i na drugi dzień w każdym z nich było już nagrzebane, a w Superbie to pod salonem wymieniłem kierownicę i radio... I nigdy z gwarancją nie miałem problemu. Robię dla ASO usługi i takie pierdoły robione VCDSem są nie do udowodnienia w przypadku wykodowania zmian jak coś się wysypie. Zrobienie flasha sterownika pozbawia go gwarancji, to oczywiste - ale to nie ten poziom dyskusji.
Nie próbuję Cię tutaj do niczego przekonywać ani tym bardziej atakować, bo to Twoje auto.
Relax.
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Jak napisałem, nie zamierzam na gwarancji ingerować w auto - poza wyciszeniem drzwi, do czego jestem prawie przekonanyZamieszczone przez hereticSebastian75, myślę że powinieneś odszukać wątek Enriquez'a na temat jego Superba albo poprzedniej Octavii...

Ja dobieram auto pod siebie zawsze tak, aby jak najmniej kombinować - szkoda mi czasu na przeróbki, które i tak często są tylko namiastką czegoś ... lepszego...
Komentarz
-
-
To stracisz gwarancję na na podnośniki szyb, głośniki, perforację nadwozia (szkielet drzwi) może jeszcze na zamek lub klamkęZamieszczone przez Sebastian75poza wyciszeniem drzwi
:szeroki_usmiech bo jest to ingerencja poza serwisem :P i np: może woda źle odpływać lub nie będzie pochłaniać wilgoci tak jak potrzeba. Stary więcej luzzzzzzzzzu
Komentarz
-
-
I tu się zdziwisz, bo nie wiesz widzę, że jestem w trakcie załątwiania odpowiedniego zaświadczenia z serwisuZamieszczone przez Przem78To stracisz gwarancję na na podnośniki szyb, głośniki, perforację nadwozia (szkielet drzwi) może jeszcze na zamek lub klamkęZamieszczone przez Sebastian75poza wyciszeniem drzwi
:szeroki_usmiech bo jest to ingerencja poza serwisem :P i np: może woda źle odpływać lub nie będzie pochłaniać wilgoci tak jak potrzeba. Stary więcej luzzzzzzzzzu 

Zanim zarzucisz komuś luz, sam wyluzuj
Komentarz
-
-
Ja nic nikomu nie zarzucam popatrz na emoty, przeczytaj jeszcze raz i złap oddech na chwilęZamieszczone przez Sebastian75Zanim zarzucisz komuś luz, sam wyluzuj
pisałem o absurdach związanych z uznaniem/ nie uznaniem gwarancji a najlepszym przykładem było właśnie "banalne" wyciszenie drzwi, poza tym to niedługo dojdzie do pobierania zaświadczeń żeby zatankować na innej stacji niż wskazana w KS pojazdu :szeroki_usmiech ( o niezgodnym płynie do spryskiwaczy był już wątek) dla tego powtórzę jeszcze raz więcej luzu z gwarancją bo jak będą mieli uwalić to i tak uwala mimo podpisu księdza i I sekretarza.
Komentarz
-
-
Nie wiem, o co chodzi o niezgodnym płynie, ale faktem jest, że są płyny i "płyny".
Ale masz rację - różnie to bywa.
Chociaż ze Skodą na razie jest OK - widocznie mają inne podejście niż w Subaru
Prawda niestety jest też taka, że przy wyciszeniu silniczek można uwalić - pytanie więc, jak wykonawca się przed tym zabezpieczy
Komentarz
-
-
ProszęZamieszczone przez Sebastian75Nie wiem, o co chodzi o niezgodnym płynie
tak już na poważnie w kwestiach gwarancji i absurdów Plyn do spryskiwaczy
Komentarz
-
-
Dzięki.
Widzę, że się wyjasniło - dobrze, że użytkownik drążył. I tak to powinno wyglądać - zamiast psioczyć na forum, trzeba najpierw napisać pismo i żądać odpowiedzi.
Odpowiedź jest konkretna, elektronika była za czule ustawiona.
Sensacji nie widzę
[ Dodano: Pią 29 Sie, 14 22:38 ]
Przem78,
przy okazji - ile jeździsz na autostradzie - patrzyłem na Twoje spalanie, ciekawy jestem
Komentarz
-
-
Sorry kolego nie mam czasu na drążenie takich tematów, kupuje nowe auto, używam dobrych (firmowych) materiałów, coś się sypie wymagam interwencji a nie udowadniania że białe jest białe a czarne jest czarne i że to co użyłem do eksploatacji mojego auta było nie właściwe (to powinien zrobić serwis pobrać próbkę do badania i wtedy podjąć decyzję co robimy dalej a nie kazać udowadniać to klientowi) Żenuaaaaaa :szeroki_usmiechZamieszczone przez Sebastian75Widzę, że się wyjasniło - dobrze, że użytkownik drążył.
[ Dodano: Pią 29 Sie, 14 22:55 ]
tempomat na 160 (w/g GPS ~ 154, gdzieś na forum wstawiałem zdjęcia z moich wypadów po autostradzie) chyba, że ktoś ma problem.... to wtedy widzę 2 z przodu 8) ogólnie jeżdżę dynamicznie ale bez katowania i staram się jeździć płynnie i planować z wyprzedzeniem (coś w stylu eco drivingu dynamicznie do danej prędkości i jak tylko to możliwe hamować silnikiem). Generalnie silniki TSI nie lubią zamulania i katowania jeżeli chodzi o spalanie trzeba wyczuć, u mnie to wygląda tak, że silnik najlepiej pracuje w przedziale 2-4,5 krpm i tego się trzymam wcześniej i później jest dupa a spalanie rośnie w kosmos.Zamieszczone przez Sebastian75ile jeździsz na autostradzie
Komentarz
-
-
To Ty zacząłęś
- podałeś wątek, ja go zbiłem - nie wiem, czemu się denerwujesz. Czasem się nie ma racji, relax 
Kończąc temat, bo się offtop zrobił w wątku - albo jesteś świadomym Klientem, albo marudą.
Rozmawiałem ostatnio ze znajomym mechanikiem - koło niego jest serwis BMW - wiesz, ile aut trafia tam tuż po gwarancji?
Klasa premium ...
A tutaj mamy rozwiązany problem spryskiwacza i na 2 stronie przedmiotowego wątku okazuje się, że czujnik miał za niską tolerację
.
No cóż - wszystko się psuje, a czasem płata figle. Od nas tylko zależy, czy zrobimy od razu wiochę "na serwis", czy najpierw sprawdzimy "to i owo", aby mieć pewność, że na pewno jest coś nie tak.
Mam 39 lat i trochę nowych aut już kupiłem - zawsze zamiast robić "wiochę" analizuję sytuację i do tej pory nie miałem ANI JEDNEGO problemu z serwisem
Komentarz
-
-
Ale ja naprawdę jestem oazą spokoju, nie toleruje tylko tego, że ktoś mi każe udowadniać oczywistą oczywistość. A propos płynu to jest tylko sugestia Skody jakiego używać a nie zalecenie lub nakaz (podobnie jak z olejami) więc to Skoda powinna zbadać przyczynę powstania usterki i wtedy się do niej ustosunkować (co i tak jest trochę naciągane bo układ spryskiwaczy nie jest hermetyczny i może się do niego dostać woda/wilgoć o różnym stopniu PH, podobnie jak z płynem hamulcowym) a nie klient (mam nadzieję że jasno to jest napisane) więc argument o zbiciu wątku jest tak jakby trochę nie trafiony. IMO w sprawach ewentualnych usterek postępuje podobnie do Ciebie najpierw sprawdzam/czytam itp. a później rozmawiam (podkreślam rozmawiam a nie się awanturuje) w serwisie.Zamieszczone przez Sebastian75podałeś wątek, ja go zbiłem - nie wiem, czemu się denerwujesz.
Komentarz
-

Komentarz